Κατηγορίες
How To How To

Τι να κάνετε με μια φουσκωμένη μπαταρία

σε αυτό το άρθρο θα βρείτε

Ασφάλεια φωτιάς

Εάν η συσκευή σας είναι εξαιρετικά ζεστή ή μυρίζει απαίσια, μην επιχειρήσετε να αφαιρέσετε την μπαταρία. Εάν η συσκευή σας εκπέμπει ενεργά καπνό, καθαρίστε την περιοχή γύρω της.

Εάν δεν μπορείτε να μετακινήσετε τη συσκευή, μπορείτε να πνίξετε τη φωτιά με άμμο, να χρησιμοποιήσετε έναν εγκεκριμένο πυροσβεστήρα, να τη σβήσετε με ένα μεγάλο ποτήρι νερό ή να τη καλύψετε με ένα πυρίμαχο δοχείο και στη συνέχεια να σταθείτε καθαρά. Εάν μπορείτε να μετακινήσετε τη συσκευή με ασφάλεια, βάλτε την σε χώρο πυρασφαλή ή καλά αεριζόμενο, όπως ένα με τσιμεντένιο δάπεδο—και, στη συνέχεια, σταθείτε ελεύθερος μέχρι να κρυώσει η μπαταρία. Μόλις μια μπαταρία πάρει φωτιά, η αντίδραση θα συνεχιστεί μέχρι να εξαντληθεί το καύσιμο.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

ΜΙΑ ΠΡΙΣΜΕΝΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΛΙΘΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ Ή ΝΑ εκραγεί. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΜΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΙΑΣ ΠΡΙΣΜΕΝΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ. ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΑΠΟΣΥΡΕΨΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ

Η αφαίρεση μιας φουσκωμένης μπαταρίας μπορεί να είναι επικίνδυνη, αλλά η αφαίρεση μιας φουσκωμένης μπαταρίας μέσα σε μια συσκευή ενέχει επίσης κινδύνους. Για την αποφυγή πιθανής συσκευής και σωματικής βλάβης, μια συσκευή δεν πρέπει να λειτουργεί με φουσκωμένη μπαταρία. Αυτές οι οδηγίες προσφέρουν βέλτιστες πρακτικές για την αφαίρεση των διογκωμένων μπαταριών, αλλά δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφαλή επισκευή. Εάν έχετε αμφιβολίες, απενεργοποιήστε τη συσκευή, τοποθετήστε τη σε ένα πυρίμαχο δοχείο, πηγαίνετε σε έναν επισκευαστή και ζητήστε του να αφαιρέσει την ελαττωματική μπαταρία. Μην καθυστερείτε την αφαίρεση της μπαταρίας. Εάν η φουσκωμένη μπαταρία σας αγοράσατε από το HITECHDOCTOR, τραβήξτε φωτογραφίες της μπαταρίας πριν και μετά την αφαίρεσή της και, στη συνέχεια, επικοινωνήστε με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας για αξιώσεις εγγύησης ή αντικατάσταση.

Τι συμβαίνει όταν μια μπαταρία διογκώνεται;

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χρησιμοποιούν μια χημική αντίδραση για την παραγωγή ενέργειας. Καθώς η μπαταρία γερνάει, αυτή η χημική αντίδραση δεν ολοκληρώνεται πλέον τέλεια, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία αερίου (που ονομάζεται εξαγωγή αερίων), που οδηγεί σε διογκωμένη μπαταρία. Επιπλέον, εάν τα εσωτερικά στρώματα της μπαταρίας δεν διατηρούν τον σωστό διαχωρισμό (λόγω βλάβης ή ελαττώματος), μπορεί να προκληθεί εξάτμιση αερίου, διόγκωση, ακόμη και πυρκαγιά. Η διόγκωση είναι το αποτέλεσμα της παγίδευσης σωματιδίων ανάμεσα στα στρώματα της μπαταρίας και τελικά τρυπώντας τη μεμβράνη που χωρίζει τα στρώματα. Εάν η μεμβράνη έχει υποστεί βλάβη, η υγρασία στον αέρα μπορεί να αντιδράσει με το κύτταρο, προκαλώντας τη διόγκωση του κυττάρου. Αυτή η εκρηκτική αντίδραση επηρέασε περιβόητα το Samsung Galaxy Note7, με αποτέλεσμα τους αυστηρούς περιορισμούς που τίθενται στις μπαταρίες αποστολής, καθώς και στη μεταφορά τους σε αεροπλάνα.

0/5 (0 Reviews)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *