Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

iOS 17 Beta 2: Όλες οι νέες δυνατότητες

Η Apple κυκλοφόρησε τη δεύτερη beta των επερχόμενων ενημερώσεων iOS 17 και iPadOS 17 σε προγραμματιστές για δοκιμαστικούς σκοπούς και, όπως όλες οι νέες beta για μια σημαντική ενημέρωση, το λογισμικό περιλαμβάνει μια σειρά από μικρές τροποποιήσεις και αλλαγές καθώς η Apple βελτιώνει τα λειτουργικά συστήματα πριν από την κυκλοφορία.

Οι αλλαγές είναι οι εξής:

Ενημέρωση οθόνης
Αυτή είναι τεχνικά μια δυνατότητα από την πρώτη έκδοση beta, αλλά η οθόνη ενημέρωσης εμφανίζει τώρα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το λογισμικό beta. Περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με τη συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα beta και τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας πριν εγκαταστήσετε το λογισμικό beta.

Συμβουλές εφαρμογής
Διάφορες εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί από την Apple χρησιμοποιούν μια λειτουργία συμβουλών που παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τις διαθέσιμες λειτουργίες. Στην εφαρμογή Μηνύματα, για παράδειγμα, υπάρχει μια συμβουλή σχετικά με την αποστολή μηνύματος μιλώντας αντί να πληκτρολογείτε με το Siri.

Κατά το AirDropping, υπάρχει μια πρόταση να κρατήσετε το τηλέφωνο κοντά σε άλλο τηλέφωνο, εάν δεν βλέπετε άτομα κοντά.

Ρυθμίσεις τοποθεσίας
Στην ενότητα Ρυθμίσεις συστημάτων των επιλογών απορρήτου τοποθεσίας, υπάρχει μια νέα επιλογή “MicroLocation”. Η Apple δεν εξηγεί τι είναι αυτό. Η επιβεβαίωση τοποθεσίας κλιπ εφαρμογών έχει εξαφανιστεί ως επιλογή, όπως και οι προσόψεις ρολογιού σε κατάσταση αναμονής.

Μηνύματα Check In
Στην ενότητα Μηνύματα της εφαρμογής Ρυθμίσεις, η Apple άλλαξε τη διατύπωση των επιλογών δεδομένων για τη λειτουργία Check-in. Οι επιλογές είναι πλέον “Πλήρης” και “Περιορισμένη”, αντί για “Μόνο τρέχουσα τοποθεσία” και “Όλες οι τοποθεσίες που επισκέφθηκαν”.

Τα περιορισμένα δεδομένα περιγράφονται ως τρέχουσα τοποθεσία και λεπτομέρειες σχετικά με την μπαταρία και το σήμα δικτύου, ενώ το Full περιλαμβάνει όλα τα περιορισμένα δεδομένα συν τη διαδρομή που διανύθηκε και την τοποθεσία του τελευταίου ξεκλειδώματος του iPhone και την αφαίρεση του Apple Watch.

Εφαρμογή μουσικής
Η ενεργοποίηση του Crossfade για το Apple Music στην εφαρμογή Ρυθμίσεις δεν διακόπτει πλέον την εφαρμογή Ρυθμίσεις, ενώ υπάρχει ένα προσαρμόσιμο μήκος για τη λειτουργία Crossfade.

Αναμονή
Υπάρχει πλέον μια επιλογή για να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις όταν βρίσκεστε σε κατάσταση αναμονής. Οι ειδοποιήσεις που ταξινομούνται ως “Κρίσιμες” θα παραδίδονται ακόμη και όταν η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.

Apple Music Widgets
Ορισμένα από τα γραφικά στοιχεία της Apple Music είναι πλέον διαθέσιμα σε διαφορετικές επιλογές

0/5 (0 Reviews)