Κατηγορίες
iPhone

iPhone 15 Pro/ iPhone 15 Pro Max: Tα μοναδικά για φέτος με chip 3nm

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max θα είναι πιθανότατα τα μόνα smartphohttps://hitechdoctor.com/episkevi-iphone/ne που θα κυκλοφορήσουν φέτος με επεξεργαστή εφαρμογών (AP) που κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας τον κόμβο διεργασίας 3nm.

Όσο χαμηλότερος είναι ο κόμβος διεργασίας, τόσο μικρότερο είναι το σύνολο χαρακτηριστικών ενός τσιπ που επιτρέπει τη χρήση περισσότερων τρανζίστορ. Και όσο περισσότερα τρανζίστορ χρησιμοποιούνται σε ένα τσιπ, τόσο πιο ισχυρό και ενεργειακά αποδοτικό είναι.

Καθώς απαιτούνται 20.000 δολάρια για την αγορά γκοφρέτας που μετατρέπεται σε τσιπ 3nm, οι περισσότεροι κατασκευαστές τηλεφώνων θα μείνουν εκτός. Αλλά όχι η Apple. Οι υπόλοιποι περιμένουν το 2024 προκειμένου να πέσουν οι τιμές και να μπουν στο παιχνίδι.

Το πλέον ενδιαφέρον είναι, ωστόσο, ότι η TSMC ήδη ετοιμάζει το τσιπ 2nm και, σύμφωνα με την Wccftech, η δοκιμαστική παραγωγή θα μπορούσε να ξεκινήσει σύντομα. Βέβαια, σε iPhone δεν θα το δούμε τόσο σύντομα.

Το χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής: Το 2024 η TSMC θα μετατοπίσει την παραγωγή 3 nm στον κόμβο διεργασίας N3E, ο οποίος θα είναι πιο οικονομικός για τους κατασκευαστές. Ωστόσο, ένας tipster του Weibo ισχυρίστηκε ότι ο κόμβος διεργασίας 3 nm N3E μπορεί να προσφέρει μειωμένη απόδοση σε σύγκριση με τα τσιπ 3 nm που παράγονται φέτος χρησιμοποιώντας τον κόμβο διεργασίας N3B.

Σε πρόσφατη αναφορά των Commercial Times, η μόνη άλλη εταιρεία που λέγεται ότι θέλει μερίδιο από την παραγωγή 2 nm από το κορυφαίο χυτήριο τσιπ στον κόσμο είναι η NVIDIA που κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων πελατών της TSMC. Η Apple είναι η κορυφαία πηγή εσόδων της εταιρείας και πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνη για το 25% των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων της.

0/5 (0 Reviews)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *