Κατηγορίες
iOS iPhone

Η υποστήριξη iPhone μέσω του Phone Link των Windows 11, διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες

Η νέα λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε 39 γλώσσες σε 85 αγορές, ενώ και στις δύο περιπτώσεις περιλαμβάνεται η Ελλάδα. Ο στόχος του Phone Link είναι να καταργήσει τα εμπόδια μεταξύ του iPhone και του PC σας, φέρνοντας τους 2 κόσμους πιο κοντά και όσο αυτό είναι δυνατό.

Η Microsoft ανακοίνωσε την παγκόσμια διάθεση του Phone Link για iOS στους χρήστες των Windows 11.

Η νέα λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε 39 γλώσσες σε 85 αγορές, ενώ και στις δύο περιπτώσεις περιλαμβάνεται η Ελλάδα. Ο στόχος του Phone Link είναι να καταργήσει τα εμπόδια μεταξύ του iPhone και του PC σας, φέρνοντας τους 2 κόσμους πιο κοντά και όσο αυτό είναι δυνατό.

Η Microsoft έχει υιοθετήσει μια συντηρητική προσέγγιση για την κυκλοφορία αυτής της ενημέρωσης, ώστε να διασφαλίσει την υψηλότερη δυνατή εμπειρία ποιότητας για τους χρήστες. Οι Windows Insiders παρείχαν θετικά σχόλια κατά τη διάρκεια την preview φάσης και η σταδιακή εξάπλωση σε όλους τους χρήστες των Windows 11 αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Το Phone Link είναι διαθέσιμο στους χρήστες Android εδώ και αρκετό καιρό και η Microsoft θα συνεχίσει να προσφέρει μια πλούσια εμπειρία με νέες δυνατότητες που θα προστίθενται καθώς η τεχνολογία θα γίνεται διαθέσιμη. Με το Phone Link για iOS, οι χρήστες των Windows 11 θα έχουν βασική υποστήριξη για πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων από το PC τους, πρόσβαση στις επαφές και αποστολή SMS. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν το iPhone σας δεν είναι κοντά σας, θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις στον υπολογιστή σας μέσω του κέντρου ειδοποιήσεων των Windows και θα μπορείτε να επιλέξετε ποια ενέργεια θέλετε να κάνετε.

Η λειτουργία του Phone Link είναι σχετικά απλή αφού λειτουργεί με την αποστολή μηνυμάτων μέσω Bluetooth σε επαφές. Στη συνέχεια, το iOS της Apple απορρίπτει αυτά τα μηνύματα και τα αναγκάζει να αποστέλλονται μέσω iMessage, όπως ακριβώς η πλατφόρμα της Apple ανιχνεύει πότε στέλνετε ένα μήνυμα σε έναν χρήστη iPhone και το μετατρέπει σε μπλε φυσαλίδα. Το Phone Link μπαίνει ως ενδιάμεσος στη διαδικασία και στα μηνύματα που λαμβάνετε μέσω ειδοποιήσεων Bluetooth και στη συνέχεια τα εμφανίζει στην εφαρμογή Phone Link των Windows 11. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υποστηρίζεται αποστολή και παραλαβή μηνυμάτων από ομαδικές συζητήσεις ενώ δεν μπορείτε να εκτελέσετε εφαρμογές που έχετε στο iPhone, από τον υπολογιστή σας, όπως μπορείτε να κάνετε εδώ και χρόνια στην περίπτωση των Android smartphones. Μια σημαντική απουσία είναι η ενσωμάτωση των φωτογραφιών. Η Microsoft προσφέρει επί του παρόντος ενσωμάτωση των iCloud Photos μέσα στην εφαρμογή Windows 11 Photos, οπότε δεν είναι παράλογο να υποθέσουμε ότι το Phone Link μπορεί να αποκτήσει παρόμοια λειτουργία στο μέλλον.

VIA

5/5 (1 Review)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *