Κατηγορίες
Apple iOS

Το iPhone 16 θα κάνει μεγάλες hardware αναβαθμίσεις για χάρη του iOS 18

Το iOS 18 αναμένεται να είναι μια από τις μεγαλύτερες ενημερώσεις στην ιστορία των iPhone, όπως την χαρακτηρίζει μάλιστα η ίδια η Apple. Η εταιρία σκοπεύει να προσθέσει πολλά εξαιρετικά χρήσιμα AI χαρακτηριστικά, αναβαθμίζοντας με την τεχνολογία αυτή την Siri και άλλες πτυχές του λειτουργικού. Για τις ανάγκες του iOS 18 λοιπόν, και ειδικότερα για τις καινούργιες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης που θα προσθέσει, η Apple αναφέρεται τώρα πως σκοπεύει να κάνει μερικές ειδικές hardware αναβαθμίσεις.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο εξαιρετικά αξιόπιστος αναλυτής της εταιρίας Haitong, Jeff Pu, αποκάλυψε ότι όλα τα iPhone 16 μοντέλα πρόκειται να αναβαθμιστούν με σημαντικά καλύτερα μικρόφωνα. Αναλυτικότερα, τα νέα μικρόφωνα των iPhone 16 θα έχουν καλύτερη αναλογία signal-to-noise, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούν να ακούσουν τις φωνές των χρηστών πιο καθαρά, σε δυσκολότερες συνθήκες και με καλύτερη ευκρίνεια. Η αναβάθμιση αυτή γίνεται για πολύ συγκεκριμένο λόγο, αφού η Apple σκοπεύει να αλλάξει ολοκληρωτικά την Siri και το νέο μικρόφωνο θα παίξει σημαντικό ρόλο στο να γίνει η εμπειρία των χρηστών καλύτερη και ομαλότερη.

Η δεύτερη σημαντική αναβάθμιση των iPhone 16 αναμένεται να γίνει στο Neural Engine των A18 και A18 Pro επεξεργαστών των συσκευών. Πολύ απλά θα είναι μεγαλύτερο και κατά συνέπεια πιο αποδοτικό, για καλύτερες επιδόσεις σε όλα τα νέα AI χαρακτηριστικά των iPhone 16.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Pu, μερικά από τα generative AI χαρακτηριστικά του iOS 18 υπάρχουν πιθανότητες να μη γίνουν διαθέσιμα στα iPhone προηγούμενης γενιάς, εξαιτίας αυτών ακριβώς των αναβαθμίσεων.

Φυσικά, μια πρώτη ένδειξη για το αν όλες αυτές οι πληροφορίες αληθεύουν θα έρθει σύντομα. Ειδικότερα, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει το iOS 18 στο φετινό WWDC event της, το οποίο κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα το καλοκαίρι, παρουσιάζοντας επιτέλους τις περίφημες AI λειτουργίες που ετοιμάζει.

0/5 (0 Reviews)