Κατηγορίες
Apple iPhone

Aυστηρή διαδικασία δοκιμών iPhone της Apple

Ο Marques Brownlee, ένας γνωστός YouTuber που ασχολείται με την τεχνολογία με την ονομασία MKBHD, είχε πρόσφατα την ευκαιρία να δει από πρώτο χέρι πώς η Apple διεξάγει δοκιμές αντοχής στα νέα μοντέλα iPhone κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε ένα από τα εργαστήρια της εταιρείας.

Στο βίντεο που μοιράστηκε ο Brownlee, ένα iPhone υποβάλλεται σε μια σειρά δοκιμών που αποσκοπούν στο να διασφαλίσουν ότι πληροί τα πρότυπα της Apple πριν αυτό κυκλοφορήσει δημόσια στο κοινό. Παρόλο που αυτές οι δοκιμές μπορεί να μην είναι τόσο ακραίες όσο αυτές που διεξάγονται από άλλους youtubers, όπως ο JerryRigEverything, ο οποίος είναι γνωστός για τις αυστηρές μεθόδους δοκιμής smartphone, είναι ωστόσο σχολαστικά σχεδιασμένες για την αξιολόγηση της ανθεκτικότητας του iPhone.

Τα βίντεο παρουσιάζουν διάφορες δοκιμές, ξεκινώντας από ένα δίσκο σταγόνων που μιμείται τη βροχόπτωση και ένα σπρέι χαμηλής πίεσης, τα οποία χρησιμοποιούνται και τα δύο για την αξιολόγηση των αξιολογήσεων IP του iPhone. Οι δοκιμές πραγματοποιούνται με τη χρήση ειδικών συσκευών που αντικατοπτρίζουν το ίδιο επίπεδο φροντίδας και σκέψης που επενδύεται στο ίδιο το iPhone σύμφωνα με την εταιρεία. Ωστόσο, η τρίτη δοκιμή υποβάλλει τη συσκευή σε έναν ισχυρό πίδακα νερού από μια μάνικα. Τέλος, το iPhone βυθίζεται σε ένα δοχείο γεμάτο με νερό για να αξιολογηθεί η ικανότητά του να αντέχει σε παρατεταμένη έκθεση σε υγρό.

Αλλαγή οθόνης iPhone

Ο Brownlee υπογράμμισε επίσης το εξειδικευμένο ρομπότ της Apple, το οποίο ρίχνει επανειλημμένα iPhone από διαφορετικά ύψη και γωνίες για να αξιολογήσει την ανθεκτικότητα του πλαισίου της συσκευής. Κάμερες υψηλής ταχύτητας καταγράφουν την πρόσκρουση σε αργή κίνηση, επιτρέποντας στους μηχανικούς να εντοπίσουν τυχόν δομικές αδυναμίες στο σχεδιασμό.

Αντικατάσταση μπαταρίας iPhone

Μια άλλη κρίσιμη δοκιμή ανθεκτικότητας περιλαμβάνει την υποβολή του τηλεφώνου σε ελεγχόμενες από υπολογιστή συχνότητες που προσομοιώνουν τις δονήσεις που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων όπως οι βόλτες με μοτοσικλέτα ή τα ταξίδια στο μετρό. Αυτή η δοκιμή είναι ιδιαίτερα σημαντική λαμβάνοντας υπόψη παλαιότερες αναφορές για προβλήματα με την κάμερα του iPhone που αντιμετώπισαν ορισμένοι ποδηλάτες που χρησιμοποιούσαν θήκες smartphone κατά την οδήγηση. Στην πραγματικότητα, μια σελίδα υποστήριξης της Apple συνεχίζει να προειδοποιεί κατά της έκθεσης των iPhone σε ισχυρές δονήσεις, όπως αυτές που παράγονται από κινητήρες μοτοσικλετών υψηλής ισχύος.

via insomnia.gr

iPhone Services

5/5 (1 Review)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *