Κατηγορίες
How To

Πληροφορίες σχετικά με την αντοχή του Apple Watch στο νερό

Μάθετε σχετικά με την αντοχή του Apple Watch στο νερό και τι μπορείτε να κάνετε, αν η συσκευή σας βραχεί.

Είναι το Apple Watch μου αδιάβροχο;

Το Apple Watch είναι ανθεκτικό στο νερό, αλλά δεν είναι αδιάβροχο. Μπορείτε, για παράδειγμα, να φοράτε και να χρησιμοποιείτε το Apple Watch σας, όταν γυμνάζεστε (δεν υπάρχει πρόβλημα στην επαφή με ιδρώτα), στη βροχή και ενώ πλένετε τα χέρια σας.

Μπορώ να κολυμπήσω ή να κάνω ντους φορώντας το Apple Watch;

Το Apple Watch Series 1 και το Apple Watch (1ης γενιάς) είναι ανθεκτικά στο πιτσίλισμα και το νερό, ωστόσο δεν συνιστάται η βύθιση των Apple Watch Series 1 και Apple Watch (7) στο νερό.

Το Apple Watch Series 2 και νεότερα μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μικρού βάθους δραστηριότητες στο νερό, όπως κολύμβηση σε πισίνα ή στη θάλασσα. Ωστόσο, δεν συνιστάται η χρήση του Apple Watch Series 2 και νεότερων μοντέλων για δραστηριότητες όπως καταδύσεις, θαλάσσιο σκι και άλλες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν την επαφή με το νερό σε μεγάλες ταχύτητες ή τη βύθιση σε μεγάλο βάθος. 

Δεν υπάρχει πρόβλημα να κάνετε ντους με το Apple Watch Series 2 και νεότερα μοντέλα. Ωστόσο, συνιστάται να αποφεύγεται η έκθεση του Apple Watch 6 σε σαπούνι, σαμπουάν, μαλακτικό, λοσιόν και άρωμα, καθώς ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά τα παρεμβύσματα στεγανότητας και τις μεμβράνες ακουστικών. Σε περίπτωση που το Apple Watch έρθει σε επαφή με οτιδήποτε άλλο εκτός από γλυκό νερό, καθαρίστε το με γλυκό νερό και στεγνώστε το με ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι.

Η αντοχή στο νερό δεν είναι μόνιμη ιδιότητα και ενδέχεται να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου. Το Apple Watch δεν μπορεί να ελεγχθεί ή να σφραγιστεί εκ νέου για αντοχή στο νερό. Οι παρακάτω ενέργειες ενδέχεται να επηρεάσουν την αντοχή του Apple Watch σας στο νερό και θα πρέπει να αποφεύγονται:

  • Πτώση του Apple Watch ή άλλου είδους χτυπήματα.
  • Έκθεση του Apple Watch σε σαπούνι ή νερό με σαπούνι (για παράδειγμα όταν κάνετε ντους ή μπάνιο). 
  • Έκθεση του Apple Watch σε άρωμα, διαλύτες, απορρυπαντικά, οξέα ή όξινες τροφές, εντομοαπωθητικά, λοσιόν, αντηλιακό, λάδι ή βαφή μαλλιών. 
  • Έκθεση του Apple Watch σε νερό με μεγάλη ταχύτητα, (για παράδειγμα, όταν κάνετε θαλάσσιο σκι). 
  • Έκθεση του Apple Watch σε σάουνα ή ατμόλουτρο. 

Δεν είναι όλα τα λουράκια κατάλληλα για χρήση σε νερό. Για παράδειγμα, τα δερμάτινα λουράκια και τα λουράκια από ανοξείδωτο ατσάλι δεν είναι ανθεκτικά στο νερό και δεν θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με υγρά.

Τι πρέπει να κάνω, αν το Apple Watch μου βραχεί;

Αν πέσει νερό πάνω στο Apple Watch, σκουπίστε το με ένα απαλό πανί που δεν αφήνει χνούδι. Μην χρησιμοποιήσετε θερμότητα, πεπιεσμένο αέρα ή σπρέι. Καθαρίστε και στεγνώστε το Apple Watch, το λουράκι και το δέρμα σας μετά την προπόνηση ή την έντονη εφίδρωση. Μετά την κολύμβηση, ξεπλύνετε ελαφρά το Apple Watch Series 2 και νεότερα μοντέλα με ζεστό νερό από τη βρύση. Στεγνώστε πολύ καλά το Apple Watch και το λουράκι του, σε περίπτωση που έρθουν σε επαφή με γλυκό νερό. Μάθετε περισσότερα για τον καθαρισμό του Apple Watch

Αν το Apple Watch σας βράχηκε και τώρα το ηχείο του ακούγεται σιγανά, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Μην τοποθετείτε τίποτε μέσα στα ανοίγματα, για παράδειγμα στις θύρες του μικροφώνου ή του ηχείου, και μην ανακινείτε το ρολόι για να αφαιρέσετε το νερό. Το νερό μπορεί να εξατμιστεί πιο γρήγορα, αν αφήσετε το Apple Watch να φορτιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στο Apple Watch Series 3 και νεότερα μοντέλα, οι μετρήσεις από το βαρομετρικό αλτίμετρο ενδέχεται να είναι λιγότερο ακριβείς αν μπει νερό στο άνοιγμα εξαερισμού (για παράδειγμα κατά την κολύμβηση). Όταν εξατμιστεί το νερό, το αλτίμετρο αποκτά και πάλι κανονική απόδοση.

Apple Watch Series 2 και νεότερα μοντέλα

Όταν ξεκινάτε μια προπόνηση κολύμβησης, το Apple Watch κλειδώνει αυτόματα την οθόνη με τη λειτουργία Κλειδώματος στο νερό, για να αποφύγετε ακούσια πατήματα. Όταν ολοκληρώσετε την προπόνηση, στρέψτε το Digital Crown, για να ξεκλειδώσετε την οθόνη και αφαιρέστε τυχόν ίχνη νερού από το Apple Watch. Θα ακούσετε ήχους και ενδέχεται να αισθανθείτε υγρασία στον καρπό σας. 

Για να αφαιρέσετε χειροκίνητα το νερό από το Apple Watch, σαρώστε προς τα πάνω από το κάτω μέρος της πρόσοψης του ρολογιού, για να ανοίξετε το Κέντρο ελέγχου. Στη συνέχεια, πατήστε «Κλείδωμα στο νερό» και στρέψτε το Digital Crown, για να ξεκλειδώσετε την οθόνη και να αφαιρέσετε το νερό από το ηχείο. 

Apple Watch Series 1 ή προηγούμενα μοντέλα

Ελέγξτε αν υπάρχει νερό στο μικρόφωνο ή στο ηχείο, τοποθετώντας τη συσκευή με την πλευρά του ηχείου προς τα κάτω πάνω σε ένα απαλό πανί που δεν αφήνει χνούδι, ώστε να δείτε αν θα στάξει νερό. Το νερό στη θύρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την απόδοση του ηχείου ή του μικροφώνου, μέχρι να εξατμιστεί εντελώς. 

* Τα Apple Watch Series 1 και Apple Watch (1ης γενιάς) έχουν βαθμό αντοχής στο νερό IPX7 σύμφωνα με το πρότυπο IEC 60529. Το Apple Watch Series 2 και νεότερα μοντέλα έχουν βαθμό αντοχής στο νερό σε βάθος 50 μέτρων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22810:2010. Το Apple Watch Series 7 έχει βαθμό αντοχής στη σκόνη IP6X. Τα λουράκια Classic Buckle, Leather Loop, Modern Buckle, Milanese και Link Bracelet δεν είναι ανθεκτικά στο νερό.

0/5 (0 Reviews)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *