Κατηγορίες
Apple iOS

Η Apple εκδίδει επείγουσα ενημέρωση λογισμικού για iPhone — Πώς και γιατί να την εγκαταστήσετε

Η Apple κατηγόρησε τα σφάλματα λογισμικού και εφαρμογών για το πρόβλημα, όχι το πλαίσιο τιτανίου της.

Η Apple κυκλοφόρησε πρόσφατα μια κρίσιμη ενημέρωση για το iPhone 15s – το πιο πρόσφατο smartphone του τεχνολογικού κολοσσού – μετά από αναφορές σφαλμάτων που σχετίζονται με πληρωμές και χρήσεις που σχετίζονται με τη φόρτιση και το αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα, αρκετοί ιδιοκτήτες BMW δήλωσαν ότι λειτουργίες όπως το Apple Pay σταμάτησαν να αποκρίνονται όταν τα iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ή iPhone 15 Pro Max φορτίστηκαν ασύρματα στο όχημά τους. Άλλες αναφορές λένε ότι επηρεάστηκαν και οι ιδιοκτήτες του Toyota Supra.

Η Apple έρχεται να δώσει λύση σε αυτά τα προβλήματα με την νέα ενημέρωση 17.1.1, η οποία “παρέχει επιδιορθώσεις σφαλμάτων” αναφορικά με την ασύρματη φόρτιση σε ορισμένα αυτοκίνητα και με ένα σφάλμα στο εικονίδιο του καιρού στην οθόνη κλειδώματος.

Η εγκατάσταση της ενημέρωσης είναι αρκετά απλή: οι χρήστες μπορούν απλώς να μεταβούν στις ρυθμίσεις τους και να βρουν την ενότητα “ενημέρωση λογισμικού” ενώ το τηλέφωνό τους είναι συνδεδεμένο με φορτιστή και σε δίκτυο WiFi. Επίσης μπορούν na ενεργοποιήσουν τις αυτόματες ενημερώσεις λογισμικού. 

Οι διορθώσεις σφαλμάτων για τα προϊόντα της Apple έχουν γίνει τόσο κρίσιμες που η εταιρεία καθυστερεί να αναπτύξει νέες ενημερώσεις λογισμικού για το επόμενο έτος για να διορθώσει σφάλματα λογισμικού στις ήδη υπάρχουσες συσκευές, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τα iPhone 15 Pro και Pro Max από τιτάνιο έχουν επίσης δεχτεί επικρίσεις λόγω συχνής υπερθέρμανσης κατά τη χρήση. Σε ένα φόρουμ της Apple, ένας πελάτης είπε ότι η συσκευή του ήταν «τόσο ζεστή που δεν μπορούσε να την κρατήσει στα χέρια του».

Ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo προειδοποίησε ότι αυτό το φαινόμενο είναι πιθανό να συνδέεται με ορισμένους σχεδιαστικούς «συμβιβασμούς» που έκανε η εταιρεία προκειμένου να μειώσει το βάρος του τηλεφώνου.

«Η κύρια αιτία (για την υπερθέρμανση) είναι μάλλον οι συμβιβασμοί που έγιναν στο σχεδιασμό του θερμικού συστήματος για την επίτευξη μικρότερου βάρους, όπως η μειωμένη περιοχή απαγωγής θερμότητας και η χρήση πλαισίου από τιτάνιο, που επηρεάζει αρνητικά τη θερμική απόδοση», έγραψε ο Kuo τον Σεπτέμβριο στο Medium.

«Εάν η Apple δεν αντιμετωπίσει σωστά αυτό το ζήτημα, θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις αγοράς προϊόντων της σειράς iphone 15 Pro». Η Apple κατηγόρησε τα σφάλματα λογισμικού και εφαρμογών για το πρόβλημα, όχι το πλαίσιο τιτανίου της.

0/5 (0 Reviews)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *