Κατηγορίες
Apple Watch How To

Tο νέο Double Tap χαρακτηριστικό των Apple Watch

Το νέο update των Apple Watch της Apple κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες και μαζί του φέρνει ένα νέο χαρακτηριστικό το Double Tap (χειρονομία διπλού αγγίγματος), που σίγουρα θα φανεί χρήσιμο σε πολλούς χρήστες. Αυτό το χαρακτηριστικό θέλει να σας λύσει κυριολεκτικά τα χέρια και να φανεί χρήσιμο σε ορισμένες περιπτώσεις που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρολόι σας κανονικά.

Η χειρονομία διπλού αγγίγματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση της κύριας ενέργειας στις γνωστοποιήσεις και στις περισσότερες εφαρμογές, ώστε να μπορείτε να απαντάτε μια κλήση, να αναπαράγετε και να θέτετε σε παύση τραγούδια και πολλά άλλα.

Σε ποια Apple Watch είναι διαθέσιμο;

Το Double Tap χαρακτηριστικό βρίσκεται μόνο στα νέα Apple Watch, όπως είναι το Apple Watch Series 9 και το Apple Watch Ultra 2. Η νέα λειτουργία πρόκειται να σας λύσει τα χέρια εάν παραδείγματος χάρη κρατάτε στο ένα σας χέρι μία τσάντα από το super market, έναν φακό ή οτιδήποτε άλλο.

Πριν περάσουμε στο πώς λειτουργεί αυτό το χαρακτηριστικό, να σας υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά, ότι λειτουργεί μόνο εάν έχετε κάνει την τελευταία αναβάθμιση των Apple Watch, το watchOS 10.1. Αν δεν έχετε κάνει ακόμα το update, το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μεταβείτε στις ρυθμίσεις, έπειτα στα γενικά και μετά στην αναβάθμιση λογισμικού (Software Update) και να το κατεβάσετε. Επίσης, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι και το iPhone σας βρίσκεται στην πιο πρόσφατη αναβάθμιση, στο iOS 17.1.

Τι είναι και πως λειτουργεί το Double Tap;

Το Double Tap είναι μία νέα χειρονομία που μπορείτε να κάνετε ακουμπώντας τον αντίχειρα με τον δείκτη του χεριού σας (με το χέρι που φοράτε το Apple Watch) που σας επιτρέπει να εκτελέσετε διάφορες ενέργειες όπως να απαντήσετε σε μία κλήση, να σταματήσετε το ξυπνητήρι κλπ.

Ενεργοποίηση Double Tap

Εάν δεν είναι από μόνο του ενεργοποιημένο το Double Tap, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να μεταβείτε ξανά στις ρυθμίσεις και ύστερα να επιλέξετε την επιλογή των Gestures, όπου εκεί θα υπάρχει η επιλογή του Double Tap.

HITECHDOCTOR Tο νέο Double Tap χαρακτηριστικό των Apple Watch
HITECHDOCTOR Tο νέο Double Tap χαρακτηριστικό των Apple Watch

Μερικές από τις λειτουργίες του Double Tap

  • Απάντηση και τερματισμός τηλεφωνικών κλήσεων
  • Προβολή μηνύματος
  • Παύση, συνέχιση και λήξη ενός χρονομέτρου
  • Έναρξη ή διακοπή αυτόματων υπενθυμίσεων στο Workout.
  • Αναβολή ξυπνητηριού

Όταν χρησιμοποιείτε το Double Tap, ένα μπλε εικονίδιο με ένα χέρι εμφανίζεται στο επάνω μέρος της οθόνης του ρολογιού σας. Εάν δοκιμάσετε να πατήσετε δύο φορές σε κάτι που δεν είναι συμβατό με αυτή τη λειτουργία, το εικονίδιο αυτό θα αλλάζει και θα σας αποτρέπει.

HITECHDOCTOR Tο νέο Double Tap χαρακτηριστικό των Apple Watch
HITECHDOCTOR Tο νέο Double Tap χαρακτηριστικό των Apple Watch

Αργότερα, με το Double Tap θα μπορείτε να κάνετε περισσότερα, αλλά προς το παρόν η λειτουργία σάς επιτρέπει μόνο να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεστε την αναπαραγωγή ήχου, καθώς και το Smart Stack. Το Smart Stack έφτασε με το νέο update και ουσιαστικά λειτουργεί όπως και στα iPhone, που με ένα απλό swipe up ή το digital crown προς τα πάνω εμφανίζει το ρολόι, την ημερομηνία, το widget του καιρού και διάφορες άλλες δραστηριότητες, εύκολα και γρήγορα χωρίς να ψάχνετε στο μενού.

Η Apple αναφέρει: Το Double Tap είναι χρήσιμο σε διάφορες καταστάσεις όταν το άλλο χέρι του χρήστη είναι “κατειλημμένο”, όπως όταν περπατάει με το κατοικίδιό του, όταν μαγειρεύει ή κρατά ένα φλιτζάνι καφέ. Το διπλό πάτημα επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν την κύρια ενέργεια σε μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών και ειδοποιήσεων watchOS.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ.

via

0/5 (0 Reviews)