Κατηγορίες
iPhone

iOS 16: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Φυσικά, όταν η σειρά iPhone 14 ανακοινωθεί αργότερα φέτος, να περιμένετε πλήρη συμβατότητα με το iOS 16. Στην πραγματικότητα, είναι περισσότερο από πιθανό τα νέα iPhone να κυκλοφορούν με ήδη εγκατεστημένο το iOS 16.

Η Apple αποκάλυψε το iOS 16 στο WWDC 2022. Ακολουθούν όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα έκδοση του λογισμικού iPhone.

iOS 16

Η ομιλία της Apple για το WWDC 2022 ήταν γεμάτη με πολλές νέες ενημερώσεις λογισμικού για το iPhone, το iPad, το Mac και το Apple Watch. Εκτός από το λογισμικό, η Apple έριξε μερικούς ολοκαίνουργιους φορητούς υπολογιστές MacBook Air με το ενημερωμένο πυρίτιο M2, αν και δεν λάβαμε καμία αναφορά για ακουστικά AR/VR. Ανεξάρτητα, μια από τις μεγαλύτερες ενημερώσεις που έρχονται είναι με το iPhone και το iOS 16.

Φυσικά, όταν η σειρά iPhone 14 ανακοινωθεί αργότερα φέτος, να περιμένετε πλήρη συμβατότητα με το iOS 16. Στην πραγματικότητα, είναι περισσότερο από πιθανό τα νέα iPhone να κυκλοφορούν με ήδη εγκατεστημένο το iOS 16.

Νέο Lock Screen

iOS lock screen
Πηγή: Apple

Η μεγαλύτερη αλλαγή στο iOS 16 είναι στην οθόνη κλειδώματος. Για πρώτη φορά, μπορείτε τώρα να προσαρμόσετε την οθόνη κλειδώματος για να την κάνετε ακόμα πιο εξατομικευμένη.

Η οθόνη κλειδώματος στο iOS 16 έχει ένα εφέ πολλαπλών επιπέδων, έτσι ώστε τα θέματα στις φωτογραφίες να τοποθετούνται μπροστά από την ώρα στην οθόνη κλειδώματος, δίνοντάς της μια αίσθηση βάθους. Η ημερομηνία και η ώρα μπορούν επίσης να αλλάξουν με διάφορες γραμματοσειρές και χρώματα.

Μηνύματα

iOS 16 Messages
Πηγή: Apple

Τα μηνύματα θα έχουν επίσης μερικές μεγάλες βελτιώσεις που πολλοί χρήστες θα βρουν πολύ χρήσιμες. Οι χρήστες θα μπορούν να επεξεργάζονται ή να ανακαλούν μηνύματα που εστάλησαν πρόσφατα, να ανακτήσουν μηνύματα που διαγράφηκαν πρόσφατα και να επισημάνουν ολόκληρες συνομιλίες ως μη αναγνωσμένες, ώστε να μπορούν να επιστρέψουν σε αυτές αργότερα.

Επιπλέον, το SharePlay έρχεται στο Messages, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε συγχρονισμένο περιεχόμενο, όπως μουσική ή ταινίες, με κοινόχρηστα στοιχεία ελέγχου αναπαραγωγής, όλα αυτά ενώ συνομιλείτε στα Μηνύματα.

SharePlay

iOS 16 SharePlay
Πηγή: Apple

Ενώ το SharePlay είναι μια δυνατότητα που πρόσθεσε η Apple στο iOS 15, φέτος φέρνει κάποιες βελτιώσεις στο iOS 16. Θα υπάρξουν καλύτερες ενσωματώσεις του SharePlay με το FaceTime, έχοντας μια ενότητα που εμφανίζει όλες τις εφαρμογές σας με δυνατότητα SharePlay που είναι εγκατεστημένες στο η συσκευή σας.

Χάρτες

iOS 16 Maps
Πηγή: Apple

Οι χάρτες θα λάβουν μια μεγάλη ενημέρωση στο iOS 16. Η νέα λειτουργία Multistop θα επιτρέπει να προγραμματίστουν έως και 15 στάσεις για το επόμενο οδικό σας ταξίδι. Επίσης θα μπορείτε να συγχρονίσετε αυτόματα διαδρομές από το Mac στο iPhone και θα γίνεται να προστεθέσετε περισσότερες στάσεις μέσω του Siri.

iOS 16 διαθεσιμότητα

Η έκδοση beta για προγραμματιστές για το iOS 16 έχει κυκλοφορήσει τώρα. Η δημόσια beta θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή τον επόμενο μήνα. Και επίσημη κυκλοφορία για το iOS 16 θα είναι το Φθινόπωρο του 2022.

0/5 (0 Reviews)