Κατηγορίες
iPhone

iPhone χωρίς θύρα SIM μέσα στο 2022

Τα νέα iPhone χωρίς θύρα για κάρτα SIM όπως φαίνεται θα διατεθούν το Σεπτέμβριο του 2022.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, μια φήμη στη Βραζιλιάνικη ιστοσελίδα Blog do iPhone υποστήριζε πως το iPhone 15 Pro πιθανότατα δε θα περιέχει θύρα για κάρτα SIM, τουλάχιστον για συγκεκριμένες αγορές. Αλλά όπως φαίνεται, η αλλαγή αυτή ίσως έρθει νωρίτερα.

Σύμφωνα με μια ανώνυμη πηγή του MacRumors, η Apple ενημέρωσε τους μεγάλους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να ετοιμαστούν για τη διάθεση smartphones με eSIM μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022. Η πηγή μοιράστηκε ένα έγγραφο το οποίο σύμφωνα με την ιστοσελίδα αναφέρεται το χρονικό πλαίσιο της αλλαγής αυτής, αλλά δεν γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στην Apple.

Ως μέρος της μετάβασης, κάποιοι πάροχοι φημολογείται πως θα ξεκινήσουν να προσφέρουν συγκεκριμένα iPhone 13 μοντέλα χωρίς κάρτα nano SIM, στο δεύτερο τρίμηνο του 2022. Τα iPhone 13 διαθέσιμα από καταστήματα Apple, έρχονται χωρίς κάποια SIM, με τον πελάτη να μπορεί να ενεργοποιήσει κάποιο πρόγραμμα κινητής μέσω eSIM, ενεργοποιώντας τη συσκευή και ακολουθώντας τις οδηγίες ενώ είναι συνδεδεμένος σε Wi-Fi δίκτυο.

Με γνώμονα πως τον Σεπτέμβριο λήγει η προθεσμία μετάβασης, είναι πολύ πιθανό η Apple να αφαιρέσει τη SIM θύρα ξεκινώντας με κάποια μοντέλα της iPhone 14 σειράς, παρά να κάνει ολική αλλαγή σε όλα τα iPhone 15 μοντέλα που είδαμε να φημολογείται αρχικά. Αλλά προφανώς τίποτα δεν είναι βέβαιο ακόμα.

Η eSIM είναι μια ψηφιακή κάρτα SIM που επιτρέπει την ενεργοποίηση προγράμματος κινητής, χωρίς τη χρήση φυσικής κάρτας nano-SIM. Αξίζει να αναφέρουμε πως η υπηρεσία eSIM δεν είναι διαθέσιμη σε όλες τις χώρες, το οποίο σημαίνει πως iPhone με θύρα SIM θα είναι διαθέσιμα σε κάποιες αγορές. Η τεχνολογία επεκτείνεται με γρήγορους ρυθμούς, με 100 παρόχους παγκοσμίως να υποστηρίζουν την υπηρεσία και περισσότερους να ετοιμάζονται για υποστήριξη μέσα στο 2022.

Τα διαθέσιμα iPhone 13 μοντέλα ήδη υποστηρίζουν πολλαπλά eSIM προφίλ, επιτρέποντας στον χρήστη να εγγραφεί σε διάφορα προγράμματα και να κάνει αλλαγές μεταξύ τους, σηματοδοτώντας ίσως και την αρχή κατάργησης της θύρας SIM (τουλάχιστον σε κάποιες αγορές).

Ο πρώην υπεύθυνος σχεδιασμού της Apple, Jony Ive, οραματίστηκε πως το iPhone θα γίνει “μια πλάκα γυαλιού” και η αφαίρεση της θύρας SIM φαίνεται πως θα είναι ένα ακόμη βήμα για βελτιωμένο σχεδιασμό και μεγαλύτερη αντοχή στο νερό. Τέλος, και ο γνωστός leaker dylandkt που έχει πολύ καλό ιστορικό όσον αφορά φήμες για την Apple, δημοσίευσε μέσω Twitter πως συμφωνεί  με τις πρόσφατες αναφορές που θέλουν την αφαίρεση της θύρας SIM.

Στην Ελλάδα πάντως, Cosmote και Vodafone είναι οι μοναδικοί πάροχοι που υποστηρίζουν eSIM.

via

0/5 (0 Reviews)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *